Sandsynligvis den største skibsmodel i verden lavet af tændstikker

Den formentlig største skibsmodel i verden, udelukkende lavet af tændstikker, med en længde på 2,3 m og en højde på omkring 1,9 m er i vores showroom i Speicherstadt.

Avisartikel om tændstikmodellen

Lord Nelsons flagskib lavet af tændstikker

en livsfanges arbejde

Wedel har endnu en attraktion: I går blev verdens største modelskib lavet af tændstikker bygget i Schulauer Fährhaus. Leveringen af ​​"Sejren" gav nogle problemer. Genstanden er en af ​​de mærkeligste, Werner Büttner og hans medarbejdere nogensinde har haft på deres lastbil. Büttner har sig selv har specialiseret sig i at transportere usædvanligt gods, men en skibsmodel omkring to meter lang og næsten lige så høj består af mere end 100.000 tændstikker i en glasmontre er noget særligt. I de kommende år, miniaturen "Victory" - modellen var Lord Nelsons flagskib i slaget ved Trafalgar - som glæder besøgende til Schulau-færgehuset. For fire år siden "ankrede" skibet i indkøbscentret Elben. Derfra blev den bragt til Wedel i går morges. En bekostelig opgave: Der skal en kran til for at læsse montren, og lastbilen måtte kun køre med 30 kilometer i timen. Ejer Wolfgang Uhrig åndede lettet op, da skibet var tilbage på fast grund. Og så kom den grimme overraskelse: Vitrineskabet passede ikke gennem de dobbeltdøre, der adskilte husets indgang fra foyeren. Kassen var otte centimeter for høj. Büttner vidste det rigtige at gøre: Han og hans kolleger skruede chassiset af og hev kassen gennem døren på skulderstropper. Uhrig købte modellen af ​​et arvebo for cirka 15 år siden. På det tidspunkt var han ejer af et firma for søfart instrumenter og handlede også med maritime antikviteter. "Selvfølgelig, da jeg hørte om sejren, blev jeg straks interesseret," beretter han. Ejeren ønsker dog ikke at fortælle, hvad han har betalt for det. Skibets tidligere historie kender Uhrig heller ikke ligefrem.

Det siges at være bygget af en kaptajn, der blev idømt livsvarigt fængsel. "Sejren" er 2,30 meter lang, 60 centimeter bred og 1,90 meter høj.

Af Carsten Durkob

Denne avisartikel udkom i en for os ukendt avis, dato også ukendt.


SÆT PÅ VENTELISTE VI GIVER DIG MEDDELELSE PÅ MAIL, SÅ SNART DETTE PRODUKT ER IGEN PÅ LAGER.